منوی دسته بندی

تاثیر استروئید بر قلب و عروق

تاثیر استروئید بر قلب و عروق

تاثیر استروئید بر قلب و عروق

تاثیر استروئید بر قلب و عروق

کلسترول /چربی:

یک خصوصیت با ارزش سیستم عروقی این است که کلیه عروق خونی اتساع پذیر هستند. به این معنا که در برابر عواملی چون فشار خون و تغییرات حجم خون به سرعت سازگار میشوند. در طول مصرف استروئیدهای آنابولیک کلسترول کل (Total cholesterol) به تدریج بالا میرود. در حالی که لیپوپروتئین مفید یعنی HDL کاهش و لیپوپروتئین مضر (LDL) افزایش قابل توجهی پیدا میکنند به گونه ای که سطوح آنها از محدوده ی نرمال خارج میشود. یاد آور می شویم که لیپوپروتئین مفید (HDL) مسئول باز گرداندن کلسترول از دیواره رگها به کبد میباشد و LDL عملا مخالف عمل HDL عمل میکند. تصور کنید میزان بازگشت کلسترول به کبد کمتر از میزان رسوب آن در دیواره رگ باشد چه پیامدی در انتظار فرد میباشد؟ رسوب کلسترول در دیواره رگها باعث سفت و سخت شدن آنها و در نتیجه از دست دادن میزان اتساع پذیری آنها میشود با گذشت زمان و افزایش مقدار این رسوب، مسیر عبور خون سخت تر و سخت تر می شود که دستارود آن چیزی به جز انسداد کامل رگ (اترواسکلروزیس) و وقوع بیماری قلبی – عروقی نمی باشد. نشان داده شده است تمرینات با ماهیت هوازی از تمرینات مقاومتی تاثیر بیشتری بر بهبود فاکتورهای عروقی از خود بر جای میگذارند و تاثیر مصرف استروئیدها در ورزشکاران رشتههای استقامتی به مراتب کمتر از ورزشکاران فعال در رشته های قدرتی میباشد و این مسئله اهمیت نوع فعالیت بدنی را در تغییرات لیپوپروتئین های HDL و LDL مشخص میکند. با این حال به نظر میرسد استروئیدهای آنابولیک بر روی انزیمهای کبدی تری گلیسیرید لیپاز | (‘HTL) و لیپوپروتئین لیپاز (LPL) اثر میگذارند HTL عمدتا مسئول کلیرانس کلسترول HDL است حال آن که LPL مسئولیت برداشت سلولی اسیدهای چرب آزاد و گلیسرول را برعهده دارد. آندروژن ها و استروئیدهای آنابولیک HTL را تحریک میکنند که احتمالا باعث کاهش سطح سرمی کلسترول HDL می گردد. همچنین اثر استروئیدهای آنابولیک بر روی تری گلیسیریدها در مقادیر پائین ناچیز است در حالی که در مقادیر بالاتر سبب افزایش مقدار آنها می شوند.

هایپر تروفی بطنی و فشار خون:

تحقیقات بسیاری نشان داده اند که تمرینات مقاومتی، باعث افزایش ضخامت و قطر دیواره بطن چپ قلب (هایپرتروفی درون گرا) می شوند، بطن چپ وظیفه پمپاژ خون به سرخرگ ها را دارد، با ضخیم شدن دیواره بطن، میزان فشاری که قلب برای خروج خون به داخل رگها نیاز دارد افزایش می یابد (در واقع پس بار افزایش دارد)، زیرا افزایش ضخامت بطن ها به مراتب از میزان گشاد شدن حفره بیشتر است و این مسئله باعث میشود قلب به نیروی بیشتری برای پمپ خون به داخل رگهای خونی نیاز داشته باشد از این رو ورزشکاران رشته های قدرتی از فشار خون سیستولیک بالاتری نسبت به ورزشکاران سایر رشته ها برخوردارند. با مصرف استروئیدهای آنابولیک تمامی موارد فوق به طور قابل محسوسی تشدید میشوند، ضمن آنکه استروئیدهایی که قابلیت استروژن زایی دارند (استروئیدهای الکیلی) از سایر استروئیدها تاثیر بیشتری بر فشار خون دارند، چرا که همان طور که قبلاً متذکر شدیم استروژن تمایل زیادی به جذب آب، سدیم و چربی دارد، با افزایش میزان سدیم بدن که مصادف با افزایش نمک می باشد فشار خون دچار افزایش محسوس می شود، همچنین افزایش وزن فرد و افزایش رکورد وزنه از عوامل دیگری هستند که به افزایش فشار خون کمک میکنند. با این حال داروهایی برای کمتر شدن این مشکلات ساخته شده اند که در بخشهای بعدی به توضیح مفصل آن می پردازیم در مجموع با توجه به تنوع داروئی و شرایط مختلف ژنتیکی سایر امراض قلبی ناشی از مصرف استروئیدها به طور قطع به اثبات نرسیده اند هر چند که اثر غیر مستقیم استروئیدها بر مشکلات ساختاری قلب کاملا مشهود میباشد اما با این حال تقویت امراضی چون کاردیومیوپانی، افزایش ضربان قلب و نا منظمی ریتم ضربان، ترمبوز (لخته خون در عروق)، نارسایی قلبی، ایسکیمی و نکروز قلبی از آثار مختلف مصرف استروئیدها بر قلب و ساختار عملکردی آن میباشد. لازم است بدانید یکی از عوامل مهمی که در ساختار بافت عضله میتواند تغییرات ایجاد کند، نوع تمرین و به تبع آن نوع حرکاتی میباشد که میتواند قسمتهای مختلف قلب را تحت شعاع خود قرار دهد و قلبی که دچار افزایش ضخامت بطنی میشود تقریبا راهی جز تقویت آن و پیش گیری از عواقب آن وجود ندارد.

کاهنده های LDL وفشار خون:

 

امگا-۳-۶-۹:

امگا ۳-۶-۹ ترکیبی از روغن ماهی روغن بذر کتان و روغن گل گاوزبان است. این ترکیب منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری و غیر ضروری میباشد که خواص آن بر کاهش سطح تری گلیسیرید، کلسترول بد و بهبود عملکرد قلب و عروق کمک شایانی میکند و با توجه به عوارض ناچیز آن در دوره های مصرف استروئیدها واجب به نظر می رسند که میتوان روزانه ۱ الی ۲ قرص از آن را تحت نظارت پزشک استفاده نمود. همچنین قرص امگا -۳ نیز تا حدود زیادی در کاهش کلسترول LDL میتواند موثر باشد.

کلستیر آمین (Questran):

این دارو از دسته داروهای مورد استفاده در پزشکی میباشد لذا قبل از مصرف آن حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید و در این حد بدانید که یکی از کاربردهای آن در افزایش غیر قابل کنترل کلسترول بد (LDL) میباشد که به شکل پودر و در ساشه های جداگانه موجود می باشند. با این حال داروهای بسیاری از خانواده استاتین ها برای کاهش کلسترول بد خون (LDL) استفاده می شود که میتوان از قبیل آن ،آتورواستاتین ،لووستاتین و سیمواستاتین اشاره نمود که دوباره تاکید می کنم استفاده از آنها منوط به نظر و مشورت پزشک متخصص میباشد. مواد غذایی برای جلوگیری از وقوع این امر: برگ گیاه کنگر فرنگی، پودر سیر
تاثیر استروئید بر قلب و عروق
جهت اطلاع از پکیج های تنظیم برنامه میتوانید لینک تلگرام زیر پیام ارسال کنید. عنوان پیشفرض

نظرات بسته شده است.

تماس با ما